6 Gode Databaser Til Slægtsforskning

Skrevet d. 16. December 2019

Mangler du noget inspiration til databaser, du kan bruge i forbindelse med slægtsforskning. Hvis du gør, så forstår vi det godt. Det kan nemlig være svært at vide, hvor man skal starte, hvor man skal lede, hvordan man skal lede, og hvad man skal lede efter.

For at gøre det hele en lille smule nemmere, så har vi samlet 5 gode og nemme databaser, der gør slægtsforskningen en helt del nemmere.

1. Den Demografiske Database

I databasen, der hedder “Den Demografiske Database”, kan du blandt andet søge i kirkebøger og folketællinger, der tage dig rigtig langt, når det kommer til slægtsforskning.

2. Var oldefar mostandsmand?

Hvis du har mistanke om, eller bare er nysgerrig på, hvorvidt din oldefar, oldemor eller noget helt tredje var med i modstandsbevægelsen, så kan du faktisk søge efter hende i “Modstandsdatabasen”, hvor 65.000 registrerede modstandsfolk er at finde.

Der er oven i købet beskrivelser og fotos af nogle.

3. Sømand eller ej?

Er du en af de mange danskere, især på vestkysten, hvis forfædre var sømænd? Så kan du finde dem på Skippere.dk, der er en database over alle, der har taget skipper- eller styrmandseksamen.

4. Indvandrer?

Hvis din oldemor eksempelvis var svensk tilflytter, eller din oldefar tysk håndværker, så kan du muligvis finde dem i en database i “Immigrantmuseet”, hvor du blandt andet kan finde personer, der har fået dansk indfødsret mellem 1776 og 1960.

5. Flyttede de til mulighedernes land?

Rigtig mange familie har en slægtning, der i løbet af 1900-tallet immigrerede til USA. Du har sikkert hørt sætningen “jeg har en onkel/tante i amerika”, flere gange. Skulle det også være tilfældet for dig, så kan du formentligt finde ud af det på “Det danske Udvandrerarkiv”.

6. Kommer dine oldeforældre fra København?

Såfremt du har slægtninge, der boede i København mellem 1980 og 1923, så kan du helt sikkert finde dem i “Politiets Registerblade”. Her står lidt under to millioner mennesker, der har boet i København i perioden.

OBS: Du kan finde alle de nævnte databaser ved at lave en simpel Google-søgning på navnet af databasen.

Tak til Net2Kompagniet
Tak til Net2Kompagniet, som via støtte, har gjort udgivelsen af denne artikel til en mulighed. Net2Kompagniet sørger for, at man altid kan få de plast vinduer og døre, som man ønsker.

Næste indlæg
Skotland har en meget lang, rodet og blodig historie, når det kommer til deres kongerække, hvilket i høj grad skyldes de mange krige og stridigheder med nabolandene, heriblandt især England. Herunder kan se hele den doku…
23. September 2020
Spaniens kongerække starter faktisk først i 1479, hvor Spanien for første gang var et samlet land, der havde én konge. Indtil da var landet splittet i to riger, Castilien og Aragonien, hvor sidstnævnte også spredte sig i…
#1 Harald Hårfager (ca. 850-932) Regeringstid: ca. 872-932 Slægt/hus: Hårfagreslægten #2 Erik Blodøkse (ca. 885-954) Regeringstid: ca. 933-935 Slægt/hus: Hårfagreslægten #3 Håkon 1. Adelstensfostre den Gode (ca. 91…
Der var engang, hvor de fleste hed Hans, Jens, Karsten, Henrik, Michael, Dorthe, Karen, Gitte og Hanne. Det var tider, hvor børn ikke nødvendigvis skulle skille sig ud på navnet. Sådan er det ikke i dag. I dag får børn…
Danmark har et af verdens ældste nationalflag, nemlig Dannebrog. Er du nysgerrig på, hvor dette flag stammer fra, og hvor gammelt det er? Så læs med her. Både det danske flag og historien bag er nogle af de smukkeste, …
Der er var engang, hvor Europa var fyldt med mindre kongeriger. Som tiden er gået er langt de fleste kongeriger blevet afskaffet, og vi har faktisk kun 11 monarkier tilbage i Europa. Hvis man er bare en smule interessere…
07. February 2020
Tidligere har vi her på Our Family skrevet om den danske kongerække. Danmark er dog langt fra det eneste land i verden med et monarki. Der findes både konger, dronninger, sultaner, fyrster, kejsere, emirer, storhertuger,…

our-family.dk