13 Gode Råd Til Slægtsforskning

Skrevet d. 16. December 2019

Hvis du er interesseret i at komme i gang med slægtsforskning, så er du kommet til det helt rigtige sted. Mange finder det utroligt interessant at forske og grave i, hvem ens forfædre egentlig var. Hvem var de, hvad lavede de, hvor boede de, hvornår døde de, hvordan klarede de sig osv.

Mange vil ofte opleve, at de faktisk er i familie med nogle ret kendte slægter. Eksempelvis er en stor del af Danmarks befolkning i stand til at spore deres slægt tilbage til Gorm Den Gamle, præcist ligesom vores kære Dronning Margrethe.

For at klæde dig godt på til at grave dybt ned i din slægt, så du bedre forstår, hvor du kommer fra, så har vi lavet en liste over 12 gode råd til slægtforskning:

1. Husk at spørge den ældste generation i din familie, om de spørgsmål du måtte have til din slægt, inden det er for sent!

2. Vær kritisk overfor familitraditioner, de holder ikke altid stik.

3. Hver gang du finder billeder af din slægt, så tilføj altid en kort beskrivelse, lokation og årstal til, hvis du kan.

4. Noter altid meget konkret og nøjsomt, hvor du har fået dine oplysninger og kilder fra.

5. Husk at være enormt kildekritisk!

6. Skriv kilden mekanisk af, det vil sige ordret!

7. Vær særligt opmærksom på alle aldre og årstal.

8. Mange ting kan være usikre i slægtsforskning, dog er ting som vielser, død og fødsler nogenlunde sikre, da der ofte findes officielle dokumenter på dette.

9. Husk at skrive faddere ned, hvis de fremgår af dokumenterne.

10. Tjek altid konfirmationen.

11. Bare fordi en person virker oplagt i forhold til at udfylde et hul i slægtstavlen, så betyder det langt fra, at det er den rigtige.

12. Vær opmærksom på, at fordi en mand ved navn Jens Christensen arbejder på en gård, der er ejet af Christen Jensen, så er det ikke ensbetydende med, at de er far og søn.

13. Varier i de kilde, du bruger under arbejdet.

Tak til CarSound
Til slut vil vi gerne sige tak til CarSound, som via deres støtte har gjort denne artikel mulig. CarSound giver dig mere køreglæde!

Næste indlæg
Skotland har en meget lang, rodet og blodig historie, når det kommer til deres kongerække, hvilket i høj grad skyldes de mange krige og stridigheder med nabolandene, heriblandt især England. Herunder kan se hele den doku…
23. September 2020
Spaniens kongerække starter faktisk først i 1479, hvor Spanien for første gang var et samlet land, der havde én konge. Indtil da var landet splittet i to riger, Castilien og Aragonien, hvor sidstnævnte også spredte sig i…
#1 Harald Hårfager (ca. 850-932) Regeringstid: ca. 872-932 Slægt/hus: Hårfagreslægten #2 Erik Blodøkse (ca. 885-954) Regeringstid: ca. 933-935 Slægt/hus: Hårfagreslægten #3 Håkon 1. Adelstensfostre den Gode (ca. 91…
Der var engang, hvor de fleste hed Hans, Jens, Karsten, Henrik, Michael, Dorthe, Karen, Gitte og Hanne. Det var tider, hvor børn ikke nødvendigvis skulle skille sig ud på navnet. Sådan er det ikke i dag. I dag får børn…
Danmark har et af verdens ældste nationalflag, nemlig Dannebrog. Er du nysgerrig på, hvor dette flag stammer fra, og hvor gammelt det er? Så læs med her. Både det danske flag og historien bag er nogle af de smukkeste, …
Der er var engang, hvor Europa var fyldt med mindre kongeriger. Som tiden er gået er langt de fleste kongeriger blevet afskaffet, og vi har faktisk kun 11 monarkier tilbage i Europa. Hvis man er bare en smule interessere…
07. February 2020
Tidligere har vi her på Our Family skrevet om den danske kongerække. Danmark er dog langt fra det eneste land i verden med et monarki. Der findes både konger, dronninger, sultaner, fyrster, kejsere, emirer, storhertuger,…

our-family.dk